Welkom op de website van "Restaurant Anatolia"

Restaurant Anatolia in Genk, reeds 17 jaar de TURKSE CULINAIRE AMBASSADE in België.

Dit restaurant ontleent haar naam uiteraard aan de meest centraal gelegen Turkse landstreek "Anatolië". En niet in het minst is Anatolia bekend van de wijnstreek "Capadocië", die voor een groot gebied hier ook een aandeel in heeft.

Aan de uiteindelijke totstandkoming van restaurant Anatolia is een vrij lange en intensieve voorbereiding voorafgegaan. De zaakvoerders, Ismaïl en Hakan Duman trokken daarvoor naar Istanbul om er te gaan neuzen in de potten en pannen van de beste keukens. Deze culinaire studiereis bracht hen in de soms open, soms geheime keukens van zeer bekende toprestaurants.

TURKSE KEUKEN
Turkije is een land dat zich, in zijn langste lengte uitstrekt over een afstand van 4.000 km. Het is dan ook een haast onmogelijke opdracht om "de Turkse Keuken" onder één hoedje te vangen of ... op één menukaart samen te vatten. Maar in zijn roemrijke geschiedenis heeft dit uitgestrekte land steeds gestreefd naar eenheid in al zijn verscheidenheid. Turkije werd honderden jaren lang bestuurd door het machtige geslacht van de Sultans. Vandaag is het land natuurlijk een democratische republiek, maar voor wat onze menukaart betreft, maken we grotendeels nog steeds dankbaar gebruik van de gastronomische ideeën uit de keukens van de grote heersers van weleer.
U wordt dus bediend als een ware Sultan!

WIJNEN
De Turkse wijncultuur kan bogen op 's werelds rijkste ervaring : op het Anatolisch plateau, in Capadocië en in het Egeïsch kustgebied zijn er sporen van wijnbouw teruggevonden van 4000 voor Christus. Op onze wijnkaart selecteerden we de meest uitgelezen wijnen uit de drie genoemde gebieden. De echte wijnkenner voelt zich zeker thuis in "Restaurant Anatolia".

Voor informatie of reservatie :  tel : 

089 79 19 70 of 0476 502 302